10 Ağustos 2016 Çarşamba

Dünya rezervinin yüzde 20'si Türkiye'de bulunan ve inşaattan sondaja, kozmetikten tekstile kadar farklı sektörlerdeki bine yakın üründe kullanılan ve bir çeşit kil olan bentonit madeni, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bentonitle ilgili Almanlar Ordu-Fatsa'daki, ABD'liler Edirne Enez'deki rezervleri işletirken, İtalyan şirketlerinin de Türkiye'deki satın almalarla ilgilendikleri öğrenildi.


Yaklaşık 300 milyon tonla dünya rezervinin yüzde 20'si Türkiye'de bulunan söz konusu maden, özellikle Tokat, Edirne, Çankırı, Ordu, Giresun ve Konya'daki rezervlerden çıkarılarak ihraç ediliyor. Kedi kumu olarak da kullanılan ve bir çeşit kil olan bentonitten, ilaç, kagıt,lastik sanayinde dolgu maddesi, çimento ve seramik sanayinde ise katkı maddesi olarak yararlanılıyor.

Nedir bu bentonit ?
 60 Oranında montmorillonit içeren maden şekil değiştirebilen ve akışkan bir kildir. Beyaz sarı yeşil ve gri renkte bulunan bentonit çoğunlukla kağıt lastik gıda sanayi gübre boya seramik ve ilaç sanayisi gibi birçok alanda kullanılır. Özellikle gıda sanayinde şarap meyve suyunun berraklaştırma işleminde ve yağın ağartılması için kullanılır.
Alüminyum ve magnezyum açısından zengin olan bentonit yumuşak gözenekli ve kolay şekil verilebilir bir özelliğe sahiptir. Volkanik tüf kül ve lavların ayrışmasıyla oluşur. Hacimce 15 kat şişme özelliği ve geniş yüzey alanına sahiptir. Su ile karıştığında jelleşebilir ve akışkan hale dönüşebilir.

Alüminyum silikat olarak da adlandırılan bentonit yapıştırıcı ve yangın söndürücülerde de kullanılır. Ayrıca kurşun kalem renkli kalem ve pastel boya yapımında kullanılır.

  Bentonit Kili,bazı uzman ve kişilerce,insan sağlığında adera yarattığı mucizelerden ötürü YAŞAYAN KİL olarak adlandırılmaktadır.
 Bentonit Kili,birçok uzmanın,tüm ciddi hastalıkların ana tetikleyicisi olduğuna inandığı ağır metaller,toksin ve radyasyon ile mücadele etmede doğal ve güvenilir bir yoldur.
Yapılan birçok araştırmada bu durum ortaya konmuş, Bentonit Kilinin,Detoks Etkisi ve İyileştirme Özelliği açısından geniş spektruma sahip kil olduğu ifade edilmiştir.
 BENTONİT KİLİNİN KULLANIM ALANI GENİŞLİYOR !!!!
-Vücudun Kimyasal,Toksin,Bakteri,Virüs,Aflatoksin ve Serbest Radikallerden Arındırılmasında
-Civa ve Kurşun gibi Ağır Metallerin vücuttan atılmasında ve Otizm ile Mücadelede
-Diş ve Diş Eti temizliğinde,Ağız Yaralarında,Baş Ağrısı,Göz Yorgunluğunda
-Erken Yaşlanma,Kırışık ve Selülitlerde
-Egzama ve Sedef Hastalığı gibi ciddi Deri Hastalıkları,diğer Cilt Rahatsızlıklarında
-Sivilce,Böcek Sokmaları,Siğil ve Mantar gibi çeşitli Cilt Sorunlarında,Enfekte Yaralar,Kaşıntı ve Yanmalarda
-Kemik ve Kas Hasarı,Romatizmal Rahatsızlıklarda ve Karpal Tünelde
-Kronik Bel Ağrıları,miyozit,tendinit,fibromiyalji sendromları,yumuşak doku ve hareketsiz kalma durumlarında
-Sindirim Sistemi ve bağırsak rahatsızlıklarında(Refiü,Ülser,Kusma,İshal vs),Parazitleri ile mücadelerde ve Kolon temizliğinde
-Karaciğer Problemlerinde,Bağışıklık Sistemini güçlendirmede
-Radrasyon Işımalarının olumsuz etkilerini engellemede ve etkilerini azaltmada
-AIDS(HIV Virüsü),Kuş ve İnsan Gribinde
ZENGİN MONTMORİLLONİT MİNERALLİ BENTONİT KİLİNİN KULLANIM ŞEKİLLERİ
Maske Şeklinde Ciltlerde Kullanımı
Jel Şeklinde Vücutta Kullanımı
Lapa Şeklinde Bölgesel Kullanım
Vücut Banyosu Kürü Şeklinde Kullanımı
Ayak Banyosu Kürü Şeklinde Kullanımı
Dahili Olarak(İçecek) Kullanımı
Diş,Diş Eti ve Ağız Bakımı Olarak Kullanımı
 Çevre Temizleme / Atık Arıtma : Bentonit, atık suların arıtılmasında kullanılmaktadır. Bentonit toprakta geçirgenliği azaltır. Yeraltı sularının kirlenmemesi için doğal olarak bentonit içeren düşük geçirgenlikli topraklar tavsiye edilmektedir. Toprağa bentonit katılarak su geçirgenliği düşülür ve kirlilik önlenmiş olur.

Hiç yorum yok: